Až ve třetím těhotenství jsem si dopřála předporodní rituál v podpůrném kruhu žen – mých blízkých kamarádek…🙏🏻

Chtěla jsem ho s vámi sdílet už dřív. Ale zážitek to byl tak silný, že jsem cítila hlubokou potřebu nechat ho pár dnů doznít a dojmy sepsat až poté…
To jsem ale nevěděla, že za necelé dva týdny po rituálu porodím…🤷‍♀️😅

 

Toto těhotenství pro mne bylo opravdu darem🙏🏻💓. Naplněna vděkem, že se nám podařilo přes veškeré překážky otěhotnět, jsem se zcela přirozeně ponořila do sebe, do hlubokého propojení s děťátkem, vlastní intuice a ženské moudrosti. Práci jsem omezila na minimum. Celé těhotenství jsem se cítila velmi žensky, něžně a přišla jsem si opravdu krásná. 🥰 Tělo jsem hýčkala každodenními olejovými sebemasážemi, meditacemi, jemnou jógovou praxí a výživným jídlem. A jako by něco ve mě volalo po propojení s ženskou silou a moudrostí…věděla jsem, že předporodní rituál je přesně to, co mi to umožní…😇🙏🏻

 

Všechny jsme přišly v červených šatech.❤️💋 Červená barva náleží kořenové čakře a spojuje s matkou Zemí. Všechny ženy byly tak krásné, až se mi tajil dech.😮 Hned jsme se báječně propojily a naladily na sebe, ačkoli některé ženy se seznámily až tam.

 

lucyoga_podebrady_ritual

Jak probíhal samotný rituál

Začaly jsme vytvořením nádherného rituálního hnízdečka…takové mandaly plné vzácných kamenů, svíček, rituálních předmětů, mých osobních symbolů a mal. V místnosti to nádherně vonělo vonnými tyčinkami a esenciálními oleji.

V kruhu jsme se chytly za ruce…energie začala proudit hned.🙏🏻 To propojení ženských duší, z nichž každá žije svůj hluboký příběh a prochází rozličnými zkouškami, bylo dechberoucí. 🥰👏🏻
Každá z nich mě i miminku požehnala a já jsem vyslovila svůj záměr pro rituál. Pak jsem byla obdarována věncem a náhrdelníkem z červeného korálu a začala tančit uprostřed kruhu za zvuku manter. Miminko tančilo společně se mnou.👼🏻
lucyoga_podebrady_ritual
Jemně jsem se uložila doprostřed kruhu k jak já říkám – pečujícímu “oňuňávacímu”rituálu, kdy ženy uctily mé tělo svou péčí. Mazaly mě, hladily a jemně masírovaly mým oblíbeným vonným olejem….bříško, ruce, nohy, obličej.

Slzy mi stékaly po tvářích dojetím a pocitem naprosté blaženosti🥲. Péče, dotek, jemnost i energie, kterou jedna žena pečuje o druhou, je něco, co mužská energie nikdy nemůže poskytnout ani vynahradit☝🏻🙏🏻.

Hluboce jsem oddychovala propojena s přítomností, s bytím, s životem. Přijímala péči (…přiznejme si…jak často jako ženy dáváme a jak často přijímáme?🤔).
V té chvíli jsem cítila, kolik sil a energie nejen pro porod se mi dostává🙏🏻. Cítila jsem se všemocná, hluboce napojená na ženskou moudrost, intuici, sílu. Jako bych se propojila s celým ženským pokolením.
Pak jsem symbolicky zapálila bílou svíčku pro miminko 👼🏻 a každá z žen mi předala dáreček.
Pak už jsme jen vše nechaly doznít, společně sdílely, jedly dobroty, pily kávu a čaj, radovaly se ze společného času a smály se.

A víte, co je nádherné? Že sílu, podporu a pomoc těchto (i jiných☝🏻) žen jsem pak cítila a dostávala i před, v průběhu a po porodu…🙏🏻❤️ Bylo to tak nádherné!
Dál se mnou byly v kontaktu, na dálku i osobně mě podporovaly a dělaly vše pro to, abych mohla prožít krásný a pohodový porod.
Přítomnost mého muže během celého dne, kdy se rodil nový život a tím i nová rodina, pro mě byla samozřejmě obrovskou podporou!
A cítit k tomu navíc to, kolik žen ve své síle za vámi stojí, posílá, energii, myšlenky, vlídná podporující slova (…a jídlo ☝🏻😅) je prostě dechberoucí. Ještě teď se vznáším na obláčku vděku. 🙏🏻

 

lucyoga_podebrady_ritual
Rituály vždy byly důležitou součástí našich životů a měly bychom si je dopřávat v jakékoli podobě, která je nám blízká…
Já za provedení rituálem z celého srdce děkuji Marcelce Anandě Kristě ze @Stonelight.🙏🏻💋