Na ghí jsem orestovala 1/4 lžičky tmavých hořčičných semínek, po 1/2 lžičce mletého římského kmínu a koriandru, kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru a kurkumy, špetku asafoetidy (hing/čertovo lejno), černého pepře, pár kari lístků a sůl.
Když se vše rozvonělo, přidala jsem na kostky nakrájenou mrkev, pár růžiček květáku, pár rozpůlených cherry rajčat a vše orestovala. Přidala jsem i malou hrst červené čočky…ta se v omáčce nakonec úplně rozpustí a zahustí ji.
Zalila jsem vše vodou a dusila do poloměkka. Ke konci vaření (zeleninu nerozvařte☝🏻), jsem přidala pár lžic kokosového mléka…tu tuhou část. Provařila a na úplný konec vmíchala hrst čerstvých špenátových listů…😉
Podávala jsem s dušenou basmati rýží, posypané opraženými dýňovými semínky a čerstvě utrženými lístky koriandru…
A navíc jsem zjistila, že mi jídlo krásně ladí s kyticí na stole 👏🏻🙏🏻